снимка: пресцентър Военно училищеПочина дългогодишният началник на Военното училище в Шумен

...
снимка: пресцентър Военно училищеПочина дългогодишният началник на Военното училище в Шумен
Коментари Харесай

Почина генерал-майор Иван Динев - дългогодишен началник на Военното училище в Шумен

снимка: пресцентър Военно учебно заведение

Почина дългогодишният шеф на Военното учебно заведение в Шумен генерал-майор Иван Динев. Иван Динев си отиде от този свят на 79 години на 10 февруари, оповестиха от пресцентъра на Факултет „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС “ към НВУ.

Генерал-майор Динев е роден на 11.05.1942 година в гр. Шумен. Средното си обучение приключва в ПМГ „ Нанчо Попович ” в родния си град. През 1965 година приключва втория върховен петгодишен курс на ВНВАУ в Шумен с военна компетентност „ Земна артилерия ”. Военната му работа стартира като пълководец на взвод в мотострелковия полк в гр. Мичурин /дн. Царево/, където е до 1967 година След това служи шест години в ракетните войски като помощник-началник щаб в Ракетния дивизион в гр. Грудово /дн. Средец/. От 1973 година е учител в катедра „ Артилерийска пукотевица и ръководство на огъня ” в родното артилерийско учебно заведение. През 1982 година приключва ВА „ Г.С.Раковски ” в гр. София. През 1988 година пази докторска дисертация, а от 1991 година е определен за доцент по научна компетентност „ Организация и ръководство на въоръжените сили ”. От 1988 година до 1992 година е шеф на катедра „ Артилерийска пукотевица и ръководство на огъня ”.

Осем години е шеф на ВВУАПВО гр. Шумен - от 1992 до 2000 година Той е първият шеф на висше военно учебно заведение в България, който е хабилитирано лице, което съставлява сериозен пробив в относително консервативната военна подчиненост.

Поклонението ще се извърши на 12.02.2021 година от 11,00 – 11,30 ч. на строевия плац във военното учебно заведение.

Поклон пред светлата му памет!/ shum.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР